MediaWatch

Mette Bock: Licenssystemet har overlevet sig selv

Mette Bock (LA) håber, at andre partier ligesom DF vil komme med forslag til en ændring af licenssystemet.

Jens Dresling/Ritzau
Mette Bock (LA). Foto: /ritzau/Jens Dresling

Licenssystemet skal ændres på den ene eller anden måde. Og Dansk Folkepartis forslag om helt at afskaffe licensen og finde pengene til DR på finansloven i stedet for direkte i husstandene er "spændende".

Sådan lyder det fra kulturminister Mette Bock (LA).

"Der begynder at tegne sig et billede af, at der er en erkendelse af, at vores nuværende licenssystem har overlevet sig selv - så noget må der gøres."

"Det, at vi overhovedet er begyndt at diskutere licens eller skat eller abonnementsordninger, er rigtig interessant, så jeg hilser forslaget velkommen," siger ministeren.

Det er dog ifølge ministeren alt for tidligt at sige noget om, hvilken retning regeringen hælder - eksempelvis som DF foreslår med finansiering gennem finansloven.

Mette Bock påpeger, at der er "mange veje, man kan gå".

"Det, jeg kan sige, er, at vi bliver nødt til at kigge finansiering på andre måder, end vi har gjort hidtil."

"Der kan man tale licens, man kan tale skat, man kan tale abonnementsordninger, eller man kan tale kombinationer af det. Det er det, vi skal bruge de kommende måneder på at få forberedt," siger Mette Bock.

Næste år skal medieforliget forhandles på plads. Inden da ser ministeren gerne, at der kommer flere forslag på bordet.

"Jeg håber også, at andre kommer på banen med gode idéer og konkrete forslag her i løbet af de kommende måneder," siger hun.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere