MediaWatch

DR får i dag ny nyhedsdirektør - hun har særligt fokus på unge

DR skal være langt bedre til at nå især den yngre del af befolkningen, siger DR's nye nyhedsdirektør, som tiltræder posten i dag.

I dag, tirsdag, tiltræder Sandy French som nyhedsdirektør i DR, hvor hun afløser Ulrik Haagerup på posten. Hun kommer fra en stilling som indholdschef i DR Nyheder. I et interview med Jyllands-Posten fortæller hun, at hun ikke har "tænkt på så meget andet" end jobbet, siden hun fik det i juni, og at hendes ambition er, at DR skal være langt bedre til at nå især den yngre del af befolkningen.

"For 10 år siden var vi ikke så bekymrede, når de unge ikke var hos os, fordi vi vidste, at de nok skulle vende tilbage, når de blev 25 år, fik kæreste og børn. Men det gør de ikke længere, og derfor skal vi være meget bedre til at være på de platforme, som de unge betjener sig af," siger Sandy French til Jyllands-Posten og tilføjer:

"Ellers misser vi vores samfundsopgave som public service-leverandør til alle borgere i landet – ikke bare dem, der er over 40 år."

Sandy French mener, at DR har en særlig vigtig opgave i at formidle kvalitetsjournalistik, fordi de private medier er mere økonomisk pressede end tidligere. Hun vil derfor fortsat prioritere undersøgende journalistik højt, fortæller hun.

Forsiden lige nu

Medietopchef er mere rolig efter indtog i Amazon-land

Egmont Publishing vil de kommende år erobre nyt land inden for e-commerce i jagten på at få vinderpositioner på det skandinaviske marked - men forretningerne skal ikke integreres med magasinforretningen, siger topchef.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere