MediaWatch

Næsten en halv million så Danmark slå Tyskland i EM-brag

Selv om EM-kvartfinalen for kvinder blev rykket til søndag formiddag, blev den set af 480.000 i Danmark.

Foto: /ritzau/Kay int Veen

Et meget voldsomt regnvejr lørdag aften i Rotterdam betød, at EM-kvartfinalen i fodbold mellem Danmark og Tyskland blev udsat til søndag klokken 12.

Og selv om der normalt ikke er mange tv-seere, som har tændt for fjernsynet søndag formiddag, samlede EM-braget 480.000 foran tv-skærmen. Det viser tal fra Gallup TV-Meter. 

"Vi kan se en stigende interesse for kvindelandsholdet i takt med de gode resultater," siger medieforsker ved DR Jakob Vikær Hansen.

"At samle 480.000 seere til en kvindelandskamp søndag middag og endnu flere lørdag aften, selv om der ikke blev spillet, er ganske imponerende set fra et tv-analytisk synspunkt."

Seertallet peakede med 710.000 seere kort inden slutfløjt. De danske fodboldkvinder leverede en sensationel sejr på 2-1 over Tyskland, som ellers er regerende europamestre.

Lørdag aften, da det stadig var uvist, om kampen kunne spilles på trods af regnen, sad 501.000 seere forgæves og ventede i godt og vel halvanden time på at få at vide, om kampen skulle gennemføres.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Watch Medier opruster og udvider i Norge

Ansættelsen af nyhedsredaktør er en del af danske Watch Mediers norske søstermediers ekspansion. I løbet af 2022 skal han stå for lanceringen af to nye branchemedier.

45.000 så europæisk fodboldkamp hos lokalmedie

Redaktionschef kalder seertallene for ”rigtig flotte” i en lederartikel, efter at regionalavisen sikrede sig rettighederne til at vise Viborg FF’s Conference League-kamp på sin hjemmeside.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs