MediaWatch

Politiker får delvis medhold i klage over Deadline

Lytter- og seerredaktør i DR giver socialdemokratisk folketingsmedlem delvis medhold i klage over Deadline-interview.

Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Finn Fransen

DR's lytter- og seerredaktør, Jesper Termansen, giver folketingsmedlem Kaare Dybvad delvis medhold i politikerens klage over Deadline 19. maj. Det skriver DR.

I udsendelsen interviewes Kaare Dybvad om bogen "De lærdes Tyranni", som politikeren er forfatter til. Kaare Dybvad klagede efterfølgende over flere ting i både forløbet og interviewet. Han får bl.a. medhold i, at et citat fra bogen blev forkert gengivet i Deadline.

"Ud over fejlcitatet gav lytternes og seernes redaktør klager ret i, at værtens sammenfatning, at det er "de ufaglærte og faglærte på produktionsarbejdspladserne der skaber værdi" ikke var dækkende for bogen og for klagers synspunkt," skriver DR.

Kaare Dybvad får til gengæld ikke medhold i, at Deadline brug og valg af statistisk materiale under interviewet.

DR har efter udsendelsen og før lytter- og seerredaktørens offentliggørelse af redegørelsen om sagen offentliggjort en beklagelse.

Forsiden lige nu

Weekendavisen skal have ny formand

De seneste ledelsesskift i Berlingske Media giver også udskiftninger i flere af koncernens selskabers bestyrelser, herunder Weekendavisens.

Nye Borgerlige på vej med eget medie

I rækken af politiske partier, der selv laver medieproduktioner, barsler Nye Borgerlige med et digitalt medietiltag, der skal i luften inden næste valg.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere