MediaWatch

Injuriesag mod DR får igen ben at gå på

DR's generaldirektør og produktionsholdet bag programmet "Find Stein Baggers penge" bliver endnu en gang stævnet for injurier efter sagen i maj blev afvist.

Injuriesagen mod DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn, studievært Anders Stegger og det øvrige hold bag DR-programmet "Find Stein Baggers penge" får nye ben at gå på, efter den ellers blev lagt ned i maj af Københavns Byret, fordi de nødvendige dokumenter ikke var blevet afleveret til retten. Det skriver Børsen.

Det er svenske Carl Freer, der var chef for Mikael Ljungman - Stein Baggers makker, som fik syv års fængsel for sin del i bedragerisagen - der står bag stævningen af Maria Rørbye Rønn, Anders Stegger og den ansvarlige DR-redaktør. Derudover er en redaktør på produktionsselskabet Monday, der har produceret programmet, som løb over skærmen i efteråret 2015, og en svensk journalist blevet stævnet.

Årsagen til stævningen er, at Carl Freer har fundet det æreskrænkende at blive sat i forbindelse med bedrageriet i IT Factory igen. Carl Freers advokat, Karsten Thomas Henriksen, bekræfter over for Børsen, at han er indtrådt på ny for svenskeren og anlagt samme sag med de samme krav igen. Carl Freer har krævet en kompensation på 250.000 kr. og bøde til de i alt fem stævnede.

Kort fortalt handler den omtalte programserie om DR's journalister, der forsøgte at finde frem til de 200 mio. kr., som angiveligt er forsvundet i forbindelse med afsløringen af svindlen i it-firmaet IT Factory. Blandt de nævnte i DR's programserie er finansmanden Carl Freer, som af flere omgange har forsøgt at stoppe udsendelserne.

I august 2016 afviste Pressenævnet at give medhold til svenskeren, som havde indbragt sine anker mod serien til nævnet, fordi nævnet vurderede, at den fortsatte dækning af sagen var begrundet. Derudover har Carl Freer forsøgt at få nedlagt navneforbud mod omtale af ham i forbindelse med svindlen. Det afviste byretten i oktober 2015.

Retten afviser injuriesag mod DR

DR går fri fra finansmands klage i Pressenævnet

Fem stævnet for Stein Bagger-serie på DR3

Forsiden lige nu

Top 20: EM i håndbold dominerer ugens topliste

Søndagens EM-kamp mod Tyskland blev set af flere end 1,5 millioner danskere og lægger for alvor afstand ned til "X Factor", som for første gang i år ikke kunne svinge sig op over en million seere.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere