MediaWatch

Afgående filmdirektør gør status over branchen

Det offentliges risikovillighed fejler ingenting, men tv-stationer, producenter og distributører er mere tøvende med at sige ja til nye filmprojekter, siger afgående direktør for Det Danske Filminstitut.

Henrik Bo Nielsen, afgående direktør, Det Danske Filminstitut.

Henrik Bo Nielsen, afgående direktør for Det Danske Filminstitut, mener, at tv-stationer, producenter og distributører har fået sværere ved at sige ja til nye projekter. Det fortæller direktør i et større interview med filmmagasinet Ekko.

"Kunsttænkningen – det med at afspejle nye virkeligheder og gå andre veje – er udfordret. Mange ting er blevet lidt for fabriksagtige, fordi den fabulerende film har fået sværere ved at finde sit publikum. Det offentliges risikovillighed er mindst lige så høj, som den var for 10 år siden, men tv-stationerne samt producenter og distributører har fået sværere ved at sige ja. Først og fremmest på grund af økonomien, men der er også en tendens til, at man tror, man kan regne den ud. Derfor får vi lidt for mange krimi- eller komedie-agtige film, og nogle film ligner en DR Drama-serie kogt ned til halvanden time i en biograf," siger Henrik Bo Nielsen til Ekko.

I interviewet med magasinet fortæller han videre, at han gerne var fortsat på posten frem til næste filmaftale skal indgås, men blev tilbudt et nyt job, som var "for fristende". Den nuværende aftale udløber i 2018.

Henrik Bo Nielsen har været direktør for Filminstituttet i 10 år og skal fremover være direktør for museumskoncernen ROMU, der har hjemme i Roskilde.

Posten som adm. direktør overtages af vicedirektør Claus Ladegaard, der konstitueres på posten, indtil en afløser for Henrik Bo Nielsen er udpeget.

Filminstituttets direktør forlader posten

Forsiden lige nu

Top 20: EM i håndbold dominerer ugens topliste

Søndagens EM-kamp mod Tyskland blev set af flere end 1,5 millioner danskere og lægger for alvor afstand ned til "X Factor", som for første gang i år ikke kunne svinge sig op over en million seere.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere