MediaWatch

Over halvdelen af tv-seningen foregår alene

60 pct. af danskernes tv-sening foregår, uden andre er tilstede. Særligt nichekanaler bliver set alene.

ritzau/Morten Flarup
Foto: /ritzau/Morten Flarup

Når danskerne ser tv, sker det primært alene. 60 pct. af den samlede tv-sening foregår således alene, mens de resterende 40 pct. af tiden foran fjersynet bliver brugt sammen med andre, skriver DR på baggrund af en opgørelse fra DR Medieforskning.

Tv-seningen sammen med andre bliver især lagt på hovedkanalerne DR1 og TV 2 og børnekanalerne. DR Medieforsknings forklaringen er, at de kanaler har de store samlende begivenheder i sendefladen.

Tiden, der bliver brugt på at se tv alene, bliver primært henlagt til nichekanaler.

"Kanaler som DR K, TV 2 News og Animal Planet er blandt de kanaler, som har en relativ høj andel af solosening. Det samme er tilfældet med flere af de mindre sportskanaler, som viser alt fra snooker til dressurridning. Godt nok er sport samtidig noget af det, der kan samle seerne allermest om skærmen - men det gælder primært de store fodbold- og håndboldturneringer på DR1 og TV 2 og ikke det utal af mindre sportsgrene, som især bliver vist på de mindre sportskanaler," siger Henrik Gregor Knudsen, medieforsker ved DR Medieforskning, til DR.

Det er særligt i dagtimerne, at danskerne ser tv alene. Her foregår 70 pct. af seningen alene, mens andelen falder til 50 pct. i bedste sendetid mellem kl. 20 og 22.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere