MediaWatch

Over halvdelen af tv-seningen foregår alene

60 pct. af danskernes tv-sening foregår, uden andre er tilstede. Særligt nichekanaler bliver set alene.

Når danskerne ser tv, sker det primært alene. 60 pct. af den samlede tv-sening foregår således alene, mens de resterende 40 pct. af tiden foran fjersynet bliver brugt sammen med andre, skriver DR på baggrund af en opgørelse fra DR Medieforskning.

Tv-seningen sammen med andre bliver især lagt på hovedkanalerne DR1 og TV 2 og børnekanalerne. DR Medieforsknings forklaringen er, at de kanaler har de store samlende begivenheder i sendefladen.

Tiden, der bliver brugt på at se tv alene, bliver primært henlagt til nichekanaler.

"Kanaler som DR K, TV 2 News og Animal Planet er blandt de kanaler, som har en relativ høj andel af solosening. Det samme er tilfældet med flere af de mindre sportskanaler, som viser alt fra snooker til dressurridning. Godt nok er sport samtidig noget af det, der kan samle seerne allermest om skærmen - men det gælder primært de store fodbold- og håndboldturneringer på DR1 og TV 2 og ikke det utal af mindre sportsgrene, som især bliver vist på de mindre sportskanaler," siger Henrik Gregor Knudsen, medieforsker ved DR Medieforskning, til DR.

Det er særligt i dagtimerne, at danskerne ser tv alene. Her foregår 70 pct. af seningen alene, mens andelen falder til 50 pct. i bedste sendetid mellem kl. 20 og 22.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere