MediaWatch

Måling: Flertal ønsker dansk TV 2-ejerskab

En måling foretaget for Altinget viser stor opbakning til dansk ejerskab af TV 2 efter et eventuelt salg. DF åbner for at bremse salget, hvis der bliver tale om en udenlandsk køber.

71 pct. af danskerne mener, det er vigtigt, at TV 2 fortsætter under dansk ejerskab efter et eventuelt salg. Det skriver Altinget på baggrund af en meningsmåling foretaget Norstat.

Målingen tegner det samme billede, omend mere tydeligt, som en meningsmåling fra Wilke foretaget for MediaWatch tidligere på året. Her svarede 59,3 pct. af de adspurgte, at det var enten "vigtigt" eller "meget vigtigt", at TV 2 forbliver på danske hænder efter et salg.

Dansk Folkeparti mener også, at TV 2 fremover skal være danskejet, og er endda klar til at bremse salget, hvis køberen ikke er dansk.

"Jeg vil bestemt ikke udelukke, at vi trækker i nødbremsen, hvis det ser ud til at blive en udenlandsk køber. Lige nu undersøger vi stadig, hvad der kan lade sig gøre, og under hvilke forudsætninger. Der er mange ting, vi endnu ikke har fået svar på, men det kan selvfølgelig blive afgørende," siger Morten Marinus, medieordfører for Dansk Folkeparti, til Altinget.

Ambitionen om at sælge TV 2 blev fremlagt i VLAK-regeringens grundlag, der blev præsenteret i november 2016. Staten har hyret Danske Bank og Plesner som hhv. finansiel og juridisk rådgiver i salgsprocessen.

Tv-producenter frygter for konsekvenser af TV 2-salg

Danskerne er delte om TV 2-salg

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere