MediaWatch

Anna Libak får værtsjob på DR2

Berlingske-chefredaktør bliver vært for programrække om lande mod øst hen over sommeren på DR2.

Berlingske Media
Anna Libak. Foto: PR/Berlingske Media

Anna Libak, der er konstitueret chefredaktør og udlandsredaktør på Berlingske lidt endnu, bliver hen over sommeren vært på DR2. Det oplyser DR i en pressemeddelse.

Hun bliver vært på programmet "Sidste nyt fra Østfronten", der zoomer ind på blandt andet Rusland, Kina og Nordkorea.

"Når verdensordenen skifter, går der noget tid, før man faktisk fatter det. Det kan jeg huske fra sidste gang, det skete, da Muren faldt. Nu ser jeg det ske igen. Med omvendt fortegn: Sidste gang vandt vi magt, nu taber vi den," udtaler Anna Libak i meddelelsen om det program, hun skal være vært for.

"Sidste nyt fra Østfronten" får premiere 8. juli og sendes fem lørdage i træk. Dagen før har DR2 premiere på et andet udlandsprogram "Tyskland: Den store nabo", der ligeledes vil løbe over fem programmer og har Steen Nørskov fra "DR2 Dagen" og det nu lukkede "Arabiske Stemmer" på P1 som vært.

Sagde op på Berlingske

Anna Libak blev i november 2016 en del af Berlingskes chefredaktion, da Jens Grund, hidtidig chefredaktør, rykkede til det nystiftede BTMX. I maj blev Jens Grunds post på BTMX gjort permanent. I den forbindelse valgte ansv. chefredaktør for Berlingske, Tom Jensen, at gå på jagt efter en ny chefmakker i chefredaktionen - og ikke blandt de to konstituerede chefredaktører, Anna Libak og Jakob Weiss.

Anna Libak valgte som en konsekvens at sige sit job op som udlandsredaktør på dagbladet. Ved den lejlighed oplyste hun, at hun bliver i sit job sommeren over.

Berlingske har siden ansat Mette Østergård, chefredaktør for TV 2 News, som ny chefredaktør til at køre parløb med Tom Jensen i chefredaktionen. Hun tiltræder til nytår. Jakob Weiss er indtil da fortsat konstitueret chefredaktør og fortsætter efterfølgende som redaktionschef for B.dk.

"Lavpunktet er vel nu, hvor jeg har sagt op"

Anna Libak forlader Berlingske

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere