MediaWatch

Sandy French bliver ny nyhedsdirektør i DR

DR har fundet afløseren for Ulrik Haagerup internt. Sandy French tager et skridt op og bliver nyhedsdirektør.

Sandy French, nuværende indholdschef i DR Nyheder, overtager posten som nyhedsdirektør i DR. Det oplyser public service-stationen i en pressemeddelelse.

Hun tiltræder sin nye stilling 1. august og afløser Ulrik Haagerup, der fremover vil hellige sig det nystiftede Contstructive Institute fuldt og helt. Sandy French har arbejdet for DR de seneste seks år og har bestredet forskellige ledende poster, heriblandt sin nuværende.

"Vi har valgt Sandy French, fordi hun netop har bevist i praksis, at hun kan skabe langsigtede resultater og transformation på det journalistiske område. Hun har dybe rødder i klassiske public service-værdier og er garanten for, at netop disse værdier også tages med ind i den fremtidige udvikling af DR Nyheder," udtaler DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, i en pressemeddelelse om valget af den nye nyhedsdirektør.

Forud for ansættelsen på DR i 2010 var hun fra 2009 til 2010 kommunikationschef og særlig rådgiver i først Justitsministeriet og siden Økonomi- og Erhvervsministeriet. Hun har tidligere arbejdet for Ekstra Bladet og Information.

"Jeg ser det som min vigtigste opgave at levere danskerne kvalitetsnyheder, som de kan stole på – uanset hvad deres foretrukne platform er. Det vigtigste er kvaliteten og troværdigheden, for man skal kunne stole på DR. Jeg er både stolt og glad over at skulle stå i spidsen for en gruppe medarbejdere og chefer, som hver dag går på arbejde for at gøre DR til en sikker havn i nyhedsstrømmen," udtaler Sandy French om sit nye job.

Den nye nyhedsdirektør træder samtidig ind i DR's direktion. I den sidder i forvejen generaldirektør Maria Rørbye Rønn, økonomidirektør Nikolas Lyhne-Knudsen, mediedirektør Henriette Marienlund, direktør for DR Danmark Anne-Marie Dohm, kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen og Caroline Reiler, der er direktør for DR Rådgivning, Strategi og Kommunikation.

Forsiden lige nu

Tv-status: Discovery og MTG vandt seerandele i 2017

Mediebureau kårer Discovery som "den store vinder i 2017", mens også MTG havde fremgang blandt de 19-50 årige. Omvendt gik TV 2 tilbage i målgruppen, men er stadig størst blandt alle danskere. Få et overblik over styrkeforholdet mellem kanalfamilierne i 2017 her.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere