MediaWatch

DR afviser tv-aktørers kritik af ambitioner for DR TV

Trods kritiske røster mener DR's generaldirektør ikke, at det vil presse de kommercielle streamingtjenester, hvis DR TV får løftet restriktionerne på sit digitale tv-indhold.

DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn. Foto: Agnete Schlichtkrull/ DR

Onsdag fremsatte DR en redegørelse til Kulturministeriet, hvori public service-stationen blandt andet udtrykker et ønske om, at udenlandsk indhold produceret af eller til public service-stationer skal være tilgængelig i længere tid på DR TV, end hvad rammerne tillader nu. Også visse egne programmer ønsker DR at have liggende længere på streamingplatformen.

Det ønske fik dog en blandet modtagelse af flere tv-aktører, hvor både MTG, der står bag streamingtjenesterne Viaplay og Viafree, samt brancheorganisationen BFE, der repræsenterer distributører som Boxer, Yousee og Stofa, fremhævede, at tilgængeligheden af især udenlandsk indhold på den frit tilgængelige DR TV-tjeneste presser de kommercielle aktører og kan være med til at skævvride konkurrencen.

Tv-aktører ser faldgruber i DR's streamingønsker

Til Berlingske svarer DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, i dag på kritikken. Hun understreger, at initiativet er for at imødekomme befolkningens vaner i dag, der gør, at de gerne vil tilgå public service-indhold efter otte dage - der er den tidsbegrænsning, der i dag ligger på bl.a. udenlandsk indhold på streamingtjenesten.

Public service-indholdet er ikke det indhold, man ser på kommercielle tv-kanaler, som brugerne primært går til for "sport, amerikanske film og kommercielle tv-serier", lyder det fra DR-chefen til Berlingske. Og begrænsninger på den slags indhold ønsker hun ikke at fjerne. Maria Rørbye Rønn afviser derfor, at der er grundlag for at mistænke DR for at bevæge sig ind på de kommercielle tjenesters græsmarker:

"Nej, vores ambition er at adskille DR fra andre streaming-tjenester, og gøre DR tydelig som public service-leverandør. Det kan jeg ikke se som konkurrenceforvridende," siger Maria Rørbye Rønn til Berlingske.

 

DR i streamingoffensiv: Giv os friere tøjler

 

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere