MediaWatch

Flertal stemmer ja til overenskomst på DR

Et stort flertal af medarbejderne på public service-stationen har givet grønt lys til aftale, der bl.a. fastfryser lønningerne i to år.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

En ny overenskomst på DR er blevet vedtaget med 79 pct. af stemmerne. Det skriver Journalisten.

Aftalen, som er aftalt af DR's tillidsfolk og ledelse, betyder bl.a. at medarbejdernes lønninger bliver frosset de næste to år, mens der i det tredje år kommer en lønstigning på 1,2 pct. Til gengæld får medarbejderne en "tryghedsaftale", som sætter hegn om rammerne for, hvis DR gennemfører sparerunder inden for de næste tre år.

Elementet blev introduceret i et forsøg på at spare penge i koncernen og nedbringe antallet fyringer i en kommende sparerunde, som DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, i foråret varslede er på vej.

Ved at fastfryse lønnen i de kommende år opnår DR besparelser på 20 til 25 mio. kr., har Dansk Journalistforbund skønnet. Ifølge forbundet betyder det, at omkring 45 ansatte undgår fyringer.

"Jeg er rigtig glad for resultatet, men jeg er måske mest glad for den høje stemmeprocent, for den viser, at folk har fulgt med i debatten. Dermed er det også blevet et meget solidt ja," siger forhandlingschef i DJ, Claus Iwersen, til Journalisten.

Ud af de 957 stemmeberettigede i DR deltog 663 i urafstemningen. Ud over de 79 pct. ja-stemmer var der 15 pct. nej-stemmer. Resten af stemmerne var blanke. 75 pct. af de freelancere, der deltog i afstemningen, stemte ja til den nye overenskomst.

DR vil undgå fyringer ved at fryse lønnen i to år  

DR: 2017-budgetter gør besparelser nødvendige

Mere fra MediaWatch

TV 2 i Norge opruster digitalt

Egmonts store norske tv-forretning øger bemandingen på tv2.no med 30 stillinger som led i en digital opgrading, der bl.a. skal styrke nyhedsformidlingen på breaking.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs