MediaWatch

Rettighedshavere anker dom om svensk pirattjeneste

Mens 26-årig skal tre år i fængsel for at stå bag tjenesten Swefilmer, slap personen for at betale millioner i erstatning til filmselskab. Det får Rettighedsorganisation til at anke dommen.

To mænd bosat i hhv. Sverige og Tyskland blev i begyndelsen af maj kendt skyldige i at stå bag piratsitet Swefilmer.

I byretten i Varberg blev en 23-årig mand fra Sverige dømt for brud på ophavsretsloven. Staffen til ham lød på betinget fængsel og samfundstjeneste. Den anden dømte, en 26-årig mand med bopæl i Tyskland, blev dømt for både hvidvask og brud på ophaveretsloven, og den brøde kostede ham en dom på tre års fængsel. Derudover skal han betale en bøde på 14 mio. svenske kr., som han vurderes at have tjent på de ulovlige aktiviteter.

Til gengæld slap han for et erstatningskrav på 10 mio. svenske kr. til et filmselskab, men den beslutning ankes nu af Rettighedsalliancen, som repræsenterer bl.a. filmbranchen, skriver Dagens Nyheter.

Samtidig har også den 26-åriges advokat anket, at byretten har halveret hans begæring om et salær på 1,5 mio. svenske kr. for sit arbejde.

Forsiden lige nu

HuffPost klipper navlestreng til borgerjournalistik

Onlinemedie gør op med en af grundstenene i konceptet og vil ikke længere bringe indhold fra bloggere og bidragsydere, der hidtil har leveret gratis indhold. Det sker for at forbedre den journalistiske kvalitet og undgå at sprede misvisende information, siger chefredaktør.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere