MediaWatch

Regeringen stiller sig på Netflix's side i sag om indholdskrav

Regering støtter ikke nyt EU-direktiv, der giver mulighed for at kræve, at bl.a. Netflix bidrager økonomisk til indholdsproduktionen. Udvalg bliver dog "nødt til at forholde" sig til direktivet, siger formand.

Kulturminister Mette Bock (LA) ser med stærke forbehold på EU-direktiv - som også Netflix gør det | Foto: /ritzau/Mads Nissen/Arkiv

Netflix og den danske regering er på bølgelængde - i hvert fald når det kommer til holdningen til en mulig fornyelse af et EU-direktiv.

Direktivet, som et flertal af europæiske kulturministre i sidste uge stemte for at forny, stiller krav om, at mindst 30 pct. af indholdet hos internationale streamingtjenester såsom Netflix, HBO og Amazon Prime skal være europæisk. Derudover åbner direktivet for, at medlemslande kan kræve, at tjenesterne bidrager økonomisk til indholdsproduktionen - også selvom tjenesterne hører hjemme i et andet medlemsland. Direktivet skal nu til afstemning i Europa-Parlamentet, før det kan vedtages endeligt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs