MediaWatch

Amazon klar med live-kanaler i Europa

Streamingtjenesten vil tilbyde europæiske kunder at se klassiske tv-kanaler live efter aftaler med flere tv-stationer.

Amerikanske Amazon udvider sin streamingtjeneste Amazon Prime med 40 klassiske livetv-kanaler i England og Tyskland. Det skriver Financial Times og The Guardian.

For et ekstra beløb om måneden kan tyske og engelske abonnenter af Amazon Prime få adgang til en række tv-kanaler fra bl.a. Discovery og ITV. Prisen på kanalerne svinger fra 1,49 (12,8 kr.) til 9,49 pund (81,8 kr.) om måneden, som kunderne kan vælge individuelt modsat klassiske distributører.

"Det er dag et, og vi tror, at det her vil vokse og vokse. For første gang vil Prime-kunder i England og Tyskland være i stand til at se premiumtv-kanaler uden at skulle købe en pakke, hvilket giver dem friheden til at betale kun for det, de ønsker at se," siger Alex Green, som er direktør for Amazon’s tv-udrulning i Europa, til The Guardian.

Amazon har i de senere år investeret massivt i tv-indhold. Blandt de store investeringer er tv-programmet "The Grand Tour ", som tidligere Top Gear-vært Jeremy Clarkson står bag. Ifølge analytikere i JPMorgan vil Amazon bruge 4,5 mia. dollars (29,8 mia. kr.) alene på tv-indhold i år.

Forsiden lige nu

DF vil fastholde DR's programindkøb trods besparelser

Private producenter frygter at blive ramt på ordrebog og økonomi, hvis Dansk Folkeparti får opbakning til en stor nedskæring af DR. Det bør dog gå mindst muligt ud over eksterne produktioner, siger partiets medieordfører.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere