MediaWatch

Politikere går ind i OL-strid

DR og TV 2 kæmper for at få OL-rettigheder fra 2018, men mener Discovery forlanger en for høj pris for dem. DF vil have minister på banen i sagen, som flere ordførere mener sår tvivl om sportlisten.

Dmitri Lovetsky/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Dmitri Lovetsky/AP/Polfoto/Arkiv

Da de danske OL-atleter hentede i alt 15 medaljer hjem til Danmark ved sommerlegene i Rio sidste år, kunne det hele ses på DR og TV 2.

Spørgsmålet er, om det også blive tilfældet de kommende år.

Discovery, som har Kanal 5, 6'eren, Canal 9 og Eurosport under sig, sidder på OL-rettighederne fra 2018 til 2024.

På grund af en politisk bestemt dansk sportsliste skal DR og TV2 dog have lov til at byde på bestemte sportsrettigheder - herunder til OL.

Men parterne er uenige om prisen. Discovery forlanger for meget, lyder det fra DR og TV2, som plejer at købe OL-rettighederne sammen.

TV 2: Discovery har gjort OL for dyrt

Ifølge flere medier har Discovery selv betalt i alt 9,5 milliarder kroner for rettighederne. Hvor meget Discovery forlanger for den danske del af rettighederne, vides ikke

Det vil være skidt, hvis OL ikke vises på landsdækkende tv, lyder det fra politisk side.

"OL er en national begivenhed, som er vigtig for mange danskere," siger Mogens Jensen, idræts- og medieordfører for Socialdemokratiet.

"Hvis disse begivenheder kun findes på betalingskanaler, er det en stor barriere for mange mennesker. OL hører hjemme på DR og TV 2," siger han.

Frederik Lauesen, sportschef hos TV 2, vil ikke kommentere sagen. Økonomidirektør i DR, Nikolas Lyhne-Knudsen, har til Børsen meddelt, at man fortsat forhandler med Discovery.

EL vil inddrage Europarådet

Sportslisten er ingen garanti for, at væsentlige sportsbegivenheder havner hos enten DR eller TV2. På sportslisten findes også fodboldlandets VM- og EM-kvalifikationskampe. De kampe vises i dag på Discoverys kanaler.

Medieordfører i Dansk Folkeparti, Morten Marinus, erkender problemer med sportslisten.

"Vi har en sportsliste, som ser fin ud på papiret, men som reelt ikke virker," siger Marinus, der vil bede kulturminister Mette Bock (LA) om en redegørelse.

Discovery: DR og TV 2 udnytter deres status i OL-forhandlinger

Mette Bock ønsker ikke at udtale sig om sagen, oplyser Kulturministeriet.

Hos Enhedslisten mener idræts- og medieordfører Søren Søndergaard, at internationale løsninger er nødvendige. Sagen om dyre tv-rettigheder skal tages op i Europarådet, siger han:

"Det er uacceptabelt, hvis store dele af det budget, vi giver til public service, skal gå til rettigheder for at vise OL."

/ritzau/

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere