MediaWatch

John Wagner: Derfor får vi et mindre DR

Tidligere bestyrelsesmedlem i DR John Wagner, mener DR's rammer vil blive beskåret i den kommende medieaftale og peger på en håndfuld grunde.

Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto

DR står over for en ny virkelighed, når den næste medieaftale er underskrevet. Det vurderer direktør for De Samvirkende Købmænd, John Wagner, der er tidligere bestyrelsesmedlem i DR, udpeget af De Konservative.

"Hvad enten man producerer nye afsnit af "Historien om Danmark" eller for 7. gang genudsender Matador, ligger det i den politiske pipeline, at vi de kommende år får et mindre DR," skiver John Wagner i et indlæg i dagens Berlingske.

"Ikke nødvendigvis et mediepolitisk svagere DR, men en mindre organisation med færre kanaler, med kontinuerlige sparekrav, som sætter grænser for programmæssige ambitioner, og påbud om at fokusere på public service i traditionel forstand som folkeoplysning."

Han opridser fem omstændigheder, som han mener vil betyde, at DR vil blive beskåret. Dels har den siddende regering et udtalt ønske om at reducere statens medier, herunder at sælge TV 2, dels har de private mediers organisation, Danske Medier, presset på længe for en rundbarbering af DR.

Samtidig peger han på, at partierne i blå blok "husker", at DR gennemførte lukningen af Underholdningsorkestret for at spare - hvilket ikke faldt i god jord på den borgerlige fløj. Han mener også, det vil spille ind, at departementchef i Finansministeriet Martin Præstegaard, der er tidligere økonomidirektør i DR, kender DR's besparelsespotentiale.

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere