MediaWatch

Haagerup sender stikpille til private medier

DR's afgående nyhedsdirektør mener, der er et sammenfald mellem, hvad de private medier kommercielt mener om DR, og den journalistiske dækning af DR.

PR/DR/Bjarne Bergius Hermansen
Foto: PR/DR/Bjarne Bergius Hermansen

De seneste års dækning af DR har budt på andet end objektiv journalistik, mener DR' nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup.

Han mener, at dagsordenen om at beskære DR, som de private mediers organisation, Danske Medier, har fremført de senere år, har afspejlet sig i DR-dækningen. Det siger den afgående direktør i et interview til Altinget.

"Jeg tror, det er klart for en hver, at noget af den massive dækning af DR, der har været de seneste år… skal vi sige… virker meget koordineret – med en lobbykampagne, som er igangsat. De journalister, der har skrevet artiklerne, har jeg ikke lyst til at hænge ud," siger Ulrik Haagerup til Altinget.

Han ønsker ikke at give konkrete eksempler på artikler eller medier, der ligger til grund for hans påstand, men siger, at det ikke er svært at finde et sammenfald mellem, "hvad medierne mener kommercielt og den dækning, man så efterfølgende har sat i gang journalistisk".

Interviewet til Altinget følger op på et debatindlæg, som Ulrik Haagerup skrev til samme medie tirsdag, "Et stille suk fra en afgående mediedirektør". Her skrev han bl.a.:

"Det mest sukfremtvingende er dog den kollektive, kommercielle mediestrategi forklædt som journalistik, som handler om at gøde jorden for politikerne, der helst skal påvirkes til at tro, at det vil løse dagbladenes uomtvistelige problemer, hvis heller ikke DR i fremtiden vil være i stand til at levere ordentligt indhold til hele befolkningen og binde Danmark sammen."

Ulrik Haagerup meddelte i begyndelsen af marts, at han efter sommerferien stopper som nyhedsdirektør i DR efter otte år i stillingen. Han skal fra 1. september stå i spidsen for et nyt initiativ om konstruktiv journalistik, Constructive Institute, der får base på Aarhus Universitet.

Danske Medier efterlyser bredere vue over mediedanmark i rapport

Medieforskere: Rapport fra Danske Medier skævvrider debat

Rapport: DR presser private mediers vækst på nettet

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere