MediaWatch

Hackere kræver løsesum for ikke at frigive ny Disney-film

Ifølge Disney-chef truer hackerne med først at frigive fem minutter af filmen og derefter klip af 20 minutters varighed, indtil deres økonomiske krav bliver opfyldt.

Chris Pizzello/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Chris Pizzello/AP/Polfoto/Arkiv

Hackere hævder at have fået fingrene i en ny film fra Disney, der endnu ikke har haft premiere. Det oplyser selskabet Walt Disneys adm. direktør, Bob Iger, ifølge Hollywood Reporter.

Hackerne kræver løsepenge for filmen i form af en stor sum af den digitale valuta bitcoin, der kan benyttes uden om bankerne. Disney har dog nægtet at betale og samarbejder i øjeblikket med føderale efterforskere om sagen.

Ifølge Disney-chef Bob Iger truer hackerne med først at frigive fem minutter af filmen og derefter klip af 20 minutters varighed, indtil deres økonomiske krav bliver opfyldt.

Bob Iger nævner ikke, hvilken film der er tale om.nDisneys kommende film inkluderer "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales", der har biografpremiere i USA på fredag, og "Cars 3", der bliver vist i de amerikanske biografer fra 16. juni.

Ny trussel

Imens ulovlig piratkopiering af film længe har plaget branchen, ser krav om løsepenge ud til at være en ny tvist.

Kravet om løsepenge for den angiveligt stjålne Disney-film kommer kun uger efter, at en hacker frigav ti episoder af den kommende sæson af Netflix-serien "Orange Is the New Black", efter at Netflix nægtede at betale løsepenge.

Episoderne blev offentliggjort på nettjenesten Pirate Bay seks uger før den officielle premieredato 9. juni.

Netflix blev grundlagt i 1997. Dengang kunne amerikanere leje dvd'er, som blev sendt af sted med posten.

Sidste år lancerede streamingtjenesten dens "globale internet tv-netværk", og i dag kan folk i flere end 190 lande benytte sig af tjenesten online.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere