MediaWatch

Tv-kunderne siver fortsat fra Yousee

TDC's omsætning faldt igen i første kvartal. Specielt tv-kunderne forlader forretningen, viser nyt regnskab.

Det er stadig hårdt at være TDC i Danmark, hvor specielt tv-forretningen i Yousee mister kunder.

TDC's omsætning landede i første kvartal på 5,2 milliarder kroner, et fald på over syv procent. Nettoresultatet faldt også en smule til 612 millioner kroner.

"Det er et tilfredsstillende resultat, som bekræfter, at vi er på rette vej i vores arbejde med at stabilisere forretningen i 2017. Over en bred kam ser vi forbedring i de finansielle nøgletal," skriver koncernchef Pernille Erenbjerg fra TDC Group.

Regnskabet viser, at der stadig er pres på tv-forretningen. 22.000 tv-kunder forsvandt i kvartalet. I forhold til de første tre måneder af 2016 er der forsvundet 39.000 kunder.

"Tabet i første kvartal er drevet af "cord-cutting"," skriver TDC med henvisning til tendensen til, at folk vælger tv helt fra og tager rent internet.

Ved afslutningen af første kvartal havde TDC, der ejer Yousee, 1.357.000 tv-kunder, 32,8 procent af dem havde den mindste pakke.

Bedre end ventet

TDC må endnu en gang se indtjeningen dykke, men Danmarks største teleselskab kan glæde sig over, at tilbagegangen i første kvartal er langt mere beskeden end i 2016.

Driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, blev på 2128 mio. kr. Det er et fald fra 2148 mio. kr. i samme periode året før svarende til et dyk på 0,9 pct. Til sammenligning faldt overskuddet med 10,5 pct. over hele 2016.

Resultatet var bedre end ventet, da aktieanalytikerne havde ventet et EBITDA-overskud på 2065 mio. kr., viser et estimat fra Bloomberg. Også omsætningen var højere end ventet, da analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet en toplinje på 5130 mio. kr., men dog med estimater ned til 5090 mio. kr. I forhold til første kvartal sidste år er det en stigning fra 5177 mio. kr.

På bundlinjen lød overskuddet på 612 mio. kr. i første kvartal mod et overskud på 624 mio. kr. i de første tre måneder af 2016.

/ritzau/Finans

Forsiden lige nu

Tv-status: Discovery og MTG vandt seerandele i 2017

Mediebureau kårer Discovery som "den store vinder i 2017", mens også MTG havde fremgang blandt de 19-50 årige. Omvendt gik TV 2 tilbage i målgruppen, men er stadig størst blandt alle danskere. Få et overblik over styrkeforholdet mellem kanalfamilierne i 2017 her.

Seneste TV

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere