MediaWatch

Discovery afskediger 18 medarbejdere i Danmark

Discovery Networks i Danmark tilpasser forretningen og nedlægger et større antal stillinger. Også i den svenske del af koncernen er der afskedigelser.

Foto: PR/Discovery Networks

Discovery Networks danske del afskediger 18 medarbejdere. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Baggrunden for tilpasningerne er ifølge adm. direktør, Christian Kemp, forandringer i branchen. Discovery oplyser, at afskedigelserne sker bredt i organisationen.

"Som en seriøs, kommerciel medievirksomhed er vi nødt til løbende at tilpasse vores virksomhed til de forandringer, der præger vores branche og samtid. Når vi nu tilpasser os, er det for at sikre os muligheden for fremadrettet at kunne investere yderligere i indhold, sportsrettigheder og digitale tiltag på tværs af Norden. Ændringerne indebærer desværre en række opsigelser," udtaler Christian Kemp i meddelelsen.

Discovery Networks har endnu ikke offentliggjort årsregnskab for 2016, men ifølge 2015-regnskabet havde selskabet dengang 195 ansatte. De 18 afskedigelser er altså næsten hver tiende af det medarbejderantal.

Selskabet oplyser, at medarbejderne i dag er blevet orienteret om afskedigelserne på et stormøde.

"Det er en mærkbar justering, vi i dag foretager. Men for at fastholde og styrke vores position i markedet fremover er det nødvendigt, at vi tilpasser og udvikler vores forretning," udtaler Christian Kemp.

Discovery oplyser, at selskabet ikke ønsker ikke at kommentere afskedigelserne yderligere på nuværende tidspunkt.

Svenske afskedigelser

Også i Sverige afskediger Discovery i dag medarbejdere. Resume skriver, at der på den anden side af Øresund nedlægges 30 stillinger.

Forklaringen på afskedigelserne i Sverige er den samme som i Danmark, nemlig at tilpasningerne sker for at kunne investere yderligere i indhold, sportsrettigheder og digitale tiltag, fortæller Tomas Janson, operativ chef i Discovery Networks Sweden, ifølge Resume.

I 2015 måtte den danske del af Discovery Networks notere en betragtelig nedgang i resultat. Overskuddet dalede således fra 194,5 mio. kr. til 110,5 mio. kr. Dengang fortalte Christian Kemp, at nedgangen var et resultat af, at selskabet havdet øget udgifterne til indhold. Til gengæld voksede omsætningen med over 80 mio. kr. og landede på 1,05 mia.

Forventningerne til 2016-regnskabet, som må forventes at være på trapperne, er et større overskud end i 2015.

Discovery afskedigede for ret præcist et år siden seks medarbejdere i en sparerunde. Det skete, kort efter den norske del af Discovery afskedigede 35 ansatte.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere