MediaWatch

Time Warner overrasker positivt efter HBO-fremgang

Prisstigning er med til at løfte indtjeningen i streamingtjenesten HBO - og give ejeren bedre start på året end ventet.

HBO med originale serier som "Game of Thrones" var en del af forklaringen på Time Warners fremgang i første kvartal, melder ejeren Time Warner

Den amerikanske mediekoncern bag tv-netværk som CNN News Group og Turner samt streamingtjenesten HBO, kom godt fra start i 2017.

Første kvartal bød på et driftsoverskud for Time Warner på 2,1 mia. dollar, hvilket er en fremgang på 4 pct. sammenlignet med året før.

Indtjeningen per aktie landede på 1,66 dollar, og det slog analytikernes forventninger, som var på 1,46 dollar ifølge Bloomberg.

Time Warner fremhæver selv en god udvikling hos HBO - Home Box Office - som en af årsagerne til fremgangen.

Indtjeningen i HBO, der udgør cirka 30 pct. af overskuddet hos Time Warner, er steget som følge af højere abonnementspriser i USA, nye kunder og vækst internationalt, mens der samtidig er brugt færre penge på markedsføring.

Derudover er overskuddet også øget i filmselskabet Warner Bros., mens kabel-tv-divisionen Turner har haft mindre tilbagegang som følge af højere udgifter til indhold - herunder rettigheder til NBA.

Time Warner er i øjeblikket ved at blive fusioneret med teleselskabet AT&T, som har købt mediekoncernen for 85 mia. dollar, men hvor der stadig mangler at falde enkelte detaljer på plads. Det ventes at ske i løbet af 2017.

/ritzau/FINANS

 

Forsiden lige nu

Netflix vil låne flere penge til nyt indhold

Netflix vil investere tocifret milliardbeløb i nyt indhold. Det kræver flere penge på kontoen, som selskabet varsler skal hentes via yderligere lån. Gælden er næsten fordoblet på et år.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere