MediaWatch

Fox pønser på køb af amerikansk tv-selskab

Sammen med investeringsselskab vil Rupert Murdochs tv-koncern købe amerikansk tv-selskab. Tv-mogulen må dog konkurrere med andre interesserede om selskabet.

Rupert Murdochs 21st Century Fox forhandler med investeringsselskabet Blackstone om at afgive et fælles bud på den amerikanske tv-selskab Tribune Media, som ejer flere tv-stationer. Det skriver Financial Times og The Guardian.

Kilder fortæller til de to aviser, at tanken med det fælles bud er at skabe et joint venture, hvor Blackstone leverer de fornødne finansielle midler, mens Fox skyder sin eksisterende tv-portefølje ind i selskabet. En del af den portefølje er den amerikanske broadcast-forretning, som bl.a. er baseret på flere af Tribune Medias kanaler. Ved at købe Tribune Media vil Fox bl.a. kunne høste synergier på sportsrettigheder, skriver Financial Times.

Hverken Fox eller Blackstone har ønsket at kommentere historien, skriver Financial Times.

Fox og Blackstone er langt fra de eneste, der er interesseret i at købe Tribune Media. Også Sinclair Broadcast Group og Nexstar Media Group har vist interesse for selskabet.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere