MediaWatch

NRK køber rettigheder til Detektor

Op til det norske valg i september vil NRK sende faktatjekprogrammet "Detektor", som er blevet købt af DR.

DR's faktatjekprogram "Detektor" får nu et liv uden for Danmarks grænser. Norske NRK har nemlig købt rettighederne til at lave en norsk udgave af programmer, skriver Journalisten.no.

Der er valg til det norske parlament Stortinget i september, og det er i forbindelse med valgdækningen, at den norske public service-station vil sende Detektor.

Kyrre Nakkim, redaktør på NRK, oplyser til Journalisten.no, at det ikke er afgjort, om Detektor skal fortsætte på tv efter valgkampen.

DR's udgave af Detektor havde premiere i begyndelsen af 2011 på P1. Senere samme år flyttede udsendelsen også ind på tv, hvor DR2 begyndte at sende programmet.

Efter en årrække med Thomas Buch-Andersen som vært på programmet blev Mette Vibe Utzon i 2016 præsenteret som ny vært, efter forgængeren skiftede til en stilling som kanalchef for P1.

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere