MediaWatch

Filminstituttet snydt for 200.000 af it-kriminelle

Internetsvindel kostede sidste år Filminstituttet et betydeligt beløb, da huset som andre institutioner og virksomheder også har oplevet, blev udsat for såkaldt CEO-fraud.

It-kriminelle havde sidste år held med at udgive sig for at være Filminstituttets direktør, Henrik Bo Nielsen, i en mailkorrespondance og snyde sig til et stor beløb

Bølgen såkaldt CEO-fraud, eller direktørsvindel, kostede i august sidste år Det Danske Filminstitut (DFI) 216.000 kr., skriver Berlingske.

Svindlen foregår ved, at it-kriminelle udgiver sig for at være direktøren i en givent selskab og sender en email fra det, der umiddelbart ligner direktørens autentiske mailkonto, til en relevant medarbejder og beder om en udbetaling, der havner på svindlernes konto.

DFI er som andre virksomheder jævnligt blevet udsat for forsøg på direktørsvindel, og en enkelt gang er det altså gået galt.

"De (svindlerne, red.) havde på en eller anden måde opdaget, at vores administrerende direktør var bortrejst og sendte en mail, som han umiddelbart så ud til at være afsender af. I mailen bad han om en hurtig udbetaling," siger vicedirektør Jakob Buhl Vestergaard, DFI, til Berlingske.

Svindlen blev opdaget for sent til, at pengeoverførslen kunne stoppes. DFI er ikke alene om at være blevet franarret store pengebeløb af it-kriminelle ved metoden. Torsdag beskrev Berlingske, at Statens Museum for Kunst er blevet snydt for næsten fire gange så mange penge, 815.000 kr.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) skriver i en kommentar til Berlingske, at direktørsvindel er et stigende problem, og at hun ønsker, at offentligt ansatte bliver bedre rustet til at håndtere problematikken.

Forsiden lige nu

HuffPost klipper navlestreng til borgerjournalistik

Onlinemedie gør op med en af grundstenene i konceptet og vil ikke længere bringe indhold fra bloggere og bidragsydere, der hidtil har leveret gratis indhold. Det sker for at forbedre den journalistiske kvalitet og undgå at sprede misvisende information, siger chefredaktør.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere