MediaWatch

Fox News fyrer top-vært efter sexanklager

Beskyldninger om sexchikane og flygtende annoncører får nu Fox News til at sige farvel til Bill O'Reilly.

Bill O'Reilly.

Fox News har fyret en af sine mest populære studieværter, Bill O'Reilly, efter anklager om sexchikane og anden upassende opførsel over for flere kvinder.

Tv-kanalens ejer, 21st Century Fox, oplyser i en pressemeddelelse, at O'Reilly ikke vender tilbage til tv-stationen.

"Efter en grundig og omhyggelig gennemgang af beskyldningerne er selskabet og Bill O'Reilly blevet enige om, at Bill O'Reilly ikke vender tilbage til Fox News," lyder det i pressemeddelelsen.

O'Reilly var vært på programmet "The O'Reilly Factor", som er Fox News' mest sete program.

Flere store annoncører har inden for de seneste to uger sløjfet deres planlagte reklamer eller sponsorater af det populære tv-program.

Tidligere på måneden skrev New York Times, at O'Reilly har betalt omkring 13 mio. dollar - svarende til 90 mio. kr. - til fem kvinder, der har beskyldt den 67-årige tv-vært for sexchikane eller anden upassende opførsel.

Kvinderne har enten arbejdet for ham eller medvirket i hans show.

De beskylder blandt andet O'Reilly for verbale overgreb, sjofle kommentarer, uønskede tilnærmelser og telefonopkald, hvor det angiveligt lyder som om, at han onanerer.

Beskyldningerne strækker sig 15 år tilbage i tiden. De to seneste forlig blev indgået sidste år.

Bill O'Reilly har afvist beskyldningerne og siger, at kvinderne med urette er gået efter ham, fordi han er en offentlig person.

/ritzau/Reuters

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere