MediaWatch

Netflix runder 100 millioner abonnenter i denne uge

Netflix fortsætter med at vokse og når milepæl senere på ugen. Væksten lever dog ikke op til forventningerne.

Elise Amendola/AP/Polfoto
Foto: Elise Amendola/AP/Polfoto

Streamingtjenesten Netflix fortsætter med at øge antallet af abonnenter, der betaler for at kunne se film og serier, når de har lyst.

I selskabets regnskab for første kvartal kan man læse, at tjenesten regner med at runde abonnent nummer 100 millioner senere i denne uge.

For et år siden havde Netflix 81,5 millioner abonnenter, men der kommer altså hele tiden nye til, både i hjemlandet USA og i resten af verden.

Amerikanerne er dog fortsat i overtal. 1. april abonnerede 50,85 millioner amerikanere på tjenesten, mens der var 47,9 millioner internationale kunder.

De lagde sammenlagt 2,64 mia. dollar i kassen, svarende til 18,5 mia. kroner.

På bundlinjen var der 178 mio. dollar tilbage, hvilket er mere end seks gange så meget som overskuddet for samme periode sidste år.

Højere forventninger

Netflix-aktien er steget med 19 pct. i år, men regnskabet ser dog ud til at få kursen til at falde lidt igen, fordi investorer og analytikere havde forventet endnu kraftigere vækst.

Netflix har ekspanderet massivt uden for USA de senere år og er nu oppe på at kunne modtages i 190 lande.

Selskabet venter fortsat på at få lov til at komme ind på det kæmpestore kinesiske marked, som man forventer sig meget af.

"Vi oplever kraftig vækst og tilfredse kunder i Latinamerika, Europa og Nordamerika."

"Vi gør solide fremskridt i forhold til at forbedre vores indhold, så de matcher den lokale smag, i Asien, Mellemøsten og Afrika. Men vi har stadig meget arbejde tilbage i de områder, præcist som vi havde i Latinamerika for et par år siden," skriver Netflix i sit regnskab.

/ritzau/

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere