MediaWatch

Youtube blander sig i kampen om kabel-tv-kunder

Google-selskabet har lanceret app i USA, som giver kunderne adgang til almindelige flow-tv-kanaler. Målgruppen er de såkaldte "kabel-nægtere".

Richard Vogel/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Richard Vogel/AP/Polfoto/Arkiv

Google blander sig nu i kampen om kabel-tv-kunderne. I USA har Google åbnet tjenesten Youtube TV, hvor kunderne betaler 35 dollar (250 kr.) om måneden for at se de mest populære tv-kanaler i en app. Det skriver Wired.

Appen giver adgang til mere end 40 almindelige flowkanaler og kan bruges på smartphones, tablets, streamingbokse og smart-tv. Youtube vil med satsningen blandt andet indfange en del af det publikum, som indtil nu aldrig har overvejet at betale for tv.

"Der er en masse "kabel-nægtere" - millennials, som aldrig abonnerer på kabel-tv. De elsker tv-programmer. De elsker bare ikke distributionen," siger Kelly Merryman, Youtubes vicedirektør for indholdspartnerskaber, til Wired.

Youtubes produkt er dog langt fra enestående. Youtube TV skal således i USA kæmpe mod Dish's Sling TV, Sony PlayStation Vue og AT&T's DirectTV Now, og dertil kommer, at Hulu forventes at lancere en lignende tjeneste, skriver Wired.

Forsiden lige nu

Ny praktikantaftale er på plads

Dansk Journalistforbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening har indgået en ny praktikantaftale, der betyder et lønfald på næsten 19 pct. og mere læring til de studerende.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere