MediaWatch

Medstifter af Føljeton rykker til DR Medier

Tidligere redaktionschef på Information og direktør for Føljeton, Nikolaj Thyssen, skal udvikle DR's digitale nyhedstilbud som nyhedsredaktør.

Heine Petersen
Foto: Heine Pedersen

Det bliver Nikolaj Thyssen, der fremover skal være med til at forme fremtidens nyhedsstrøm på dr.dk som ny digital nyhedsredaktør i DR Medier.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Nikolaj Thyssen er tidligere redaktions- og udviklingschef på Dagbladet Information. Han var indtil oktober sidste år direktør for det digitale magasinmedie Føljeton, som han var en af stifterne og arkitekterne bag, men forlod et lille års tid efter lanceringen.

Som digital nyhedsredaktør i DR's programstrategiske afdeling, DR Medier, skal han stå i spidsen for arbejdet med at udvikle DR's public service-tilbud på nyhedsfronten på blandt andet dr.dk, mobil og apps.

”Med Nikolai får vi en nyhedsredaktør, der virkelig trives med forandring i krydsfeltet mellem redaktionelt indhold og digital udvikling. Gennem sin karriere har han arbejdet for både at udfordre det bestående og finde på helt nye initiativer, så jeg ser frem til, at det nu er ham, der skal sætte sit præg på DR’s digitale nyhedsstrategi,” siger Marie Bering, der for nylig blev chef for dr.dk i DR Medier - og efterlod den stol tom, som Nikolaj Thyssen nu overtager.

Selv siger Nikolai Thyssen om sit nye job:

”Det er en fantastisk chance at få lov til at sætte sit præg på nyhederne på dr.dk. Der er så mange muligheder for gøre dr.dk til et enestående medie, der oplyser til og engagerer i den demokratiske samtale. Udviklingen af nyhederne på dr.dk er utrolig vigtig, og det glæder jeg mig til at stå i spidsen for.”

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere