MediaWatch

DR's historieserie ramt af budgetoverskridelser

Det storstilede programprojekt "Historien om Danmark" har flere gange ramt budgetloftet og kostet DR flere penge end forventet, skriver Finans.

Morten Krüger/DR
Foto: Morten Krüger/DR

Den anmelderroste faktaserie "Historien om Danmark", der havde premiere på DR1 i søndags, har haft en hård og dyr fødsel, skriver Finans.

Projektet, der første gang blev præsenteret i 2014, har undervejs overskredet budgettet flere gange ifølge mediet.

"Vi ville fortælle hele danmarkshistorien for hele befolkningen, og vi ville gøre det på DR1 på det tidspunkt, hvor vi normalt sender vores dramaserier. Det har været en længere proces. Og den ambition har betydet, at vi undervejs er løbet ind i udfordringer, og at det er blevet sværere, end vi troede," siger direktør for DR Kultur, Tine Smedegaard Andersen, til Finans om forløbet.

Præcist hvor stort historieseriens budget oprindeligt var, og hvor meget produktionen er gået over budget, ønsker DR-direktøren ikke at uddybe.

Ifølge Finans har overskridelserne dog været så alvorlige, at kulturdirektøren har sat projektet under administration og bedt om at få alle udgifter omkring til godkendelse først. Til det siger Tine Smedegaard Andersen, at hun i betragtning af projektets størrelse finder det naturligt at følge det tættere end andre.

1,3 mio. danskere så med, at det første af de i alt ti programmer i "Historien om Danmark", blev sendt i søndags. Serien, der har skuespiller Lars Mikkelsen som bærende fortæller, er delt i to sæsoner. Første sæson dækker perioden fra ca. 21.000 f.v.t og frem til Reformationen i 1500-tallet. Anden sæson, der efter planen får premiere i august fortæller Danmarkshistorien fra Reformationen og til det seneste årtusindeskifte.

Top 20: Danmarkshistorien trak 1,2 mio. seere

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere