MediaWatch

Tv-serie vinder priser før premiere

Længe før første afsnit er sendt, har DR-serien "Herrens Veje" vundet to statuetter ved prisuddeling op til Miptv-messe.

Billede af skuespiller Lars Mikkelsen i "Herrens Veje", der har premiere til efteråret.

Serien "Herrens veje" har premiere på DR1 i efteråret. Den manglende skærmtid har imidlertid ikke afholdt serien fra at vinde to priser ved MIPDrama Screenings Buyers’ Coup de Coeur Awards og MIPDrama Screenings Grand Jury, der bliver afholdt i forbindelse med Miptv-messen i Cannes. Det skriver både DR og TV 2 i en pressemeddelelse.

Serien vandt tv-kritikernes pris for bedste serie under udvikling og prisen som indkøbernes favorit.

"Det er helt fantastisk, at "Herrens Veje" fik de to priser. Interessen for serien er stor, fordi den skiller sig ud fra det meste andet, der er på markedet i øjeblikket. Historien, skuespillet, billederne - vi prøver at gå nye veje. Det har gjort indtryk, og det er vi stolte over," udtaler DR's dramachef, Piv Bernth, i pressemeddelelsen.

I alt 12 serier blev vist ved prisuddelingen, og med til at bestemme hvilke der skulle vises, er Anette Rømer. Hun er til daglig chef for Acquisitions and Formats hos TV 2 og er desuden med i det såkaldte Drama Buyers Advisory Board hos Reed Midem, der står bag Miptv-messen.

Ifølge hende er tv-drama inde i en god periode, blandt andet fordi der er blevet flere platforme, som dramaserierne kan udkomme på.

"Nogle af de væsentligste årsager til, at vi befinder os i en såkaldt guldalder for drama, er variationen og udbuddet af platforme, hvor seerne kan konsumere masser af fiktion. Muligheden for at udkomme på mange forskellige platforme har øget produktionen enormt," udtaler Anette Rømer.

Miptv-messen i Cannes begyndte officielt i går og løber frem til og med torsdag.

Forsiden lige nu

HuffPost klipper navlestreng til borgerjournalistik

Onlinemedie gør op med en af grundstenene i konceptet og vil ikke længere bringe indhold fra bloggere og bidragsydere, der hidtil har leveret gratis indhold. Det sker for at forbedre den journalistiske kvalitet og undgå at sprede misvisende information, siger chefredaktør.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere