MediaWatch

Flemming Rose bliver vært på DR2

Den tidligere Jyllands-Posten-redaktør skal være vært på nye programmer på DR2, der bliver sendt første gang i løbet af foråret.

Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv
Flemming Rose. Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

Flemming Rose, tidligere udlands- og kulturredaktør på Jyllands-Posten, skal bestyre en række nye programmer på DR2, der får navnet "Rose og den nye verdensorden." Det skriver Politiken.

I programmerne vil Flemming Rose interviewe personligheder og magthavere om de udviklinger, der har præget og fortsat præger verden såsom Brexit, Ruslands og Ukraines forhold samt valget af Donald Trump som ny amerikansk præsident.

I første omgang kommer der efter planen fire programmer i serien i løbet af foråret med europæiske interviewpersoner. I efteråret følges der op med yderligere otte fra andre dele af verden.

"Verden er jo kommet i centrum igen, lidt ligesom efter murens fald, hvor alle pludselig skulle have korrespondenter alle mulige steder. Nu er verden blevet utrolig interessant i et lidt mere negativt perspektiv, fordi mange har et indtryk af, at verden er fucked up. Spørgsmålet er så: Hvorfor er den det? Og: Hvordan ser det ud fra forskellige hovedstæder og aktørers perspektiv," siger Flemming Rose til Politiken.

Politiken skriver, at Flemming Rose ud over værtsrollen også skal fungere som analytiker og kommentator på DR2.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere