MediaWatch

Private og statsejede medier på Fyn går sammen om valgprojekt

Flere medier samt SDU går sammen om politisk dækning målrettet unge op mod kommunalvalget i november. Målet er at hæve stemmeprocenten blandt 18-25-årige fynboer.

Per Arnesen/PR/TV 2
Jacob Kwon, nyhedschef, TV 2 Nyhederne. Foto: Per Arnesen/PR/TV 2

En række fynske medier går i efteråret sammen om et journalistisk projekt op til kommunalvalget 21. november. Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

Med i projektet er Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, TV 2 Fyn, TV 2 Nyhederne, P4 Fyn, DR Danmark og Syddansk Universitet. Målet er at hæve stemmeprocenten blandt de 18-25-årige i Fyns 10 kommuner. Ved seneste kommunalvalg i 2013 stemte 56 pct. i den aldersgruppe, skriver TV 2 Fyn.

Håbet er at komme i kontakt med de unge mediebrugere og vælgere, og det skal ske ved fælles indsats. Blandt de tanker, som der arbejdes med, er at samle 12-15 medarbejdere fra de involverede parter, som efter sommer skal arbejde sammen som én redaktion og have adgang til det materiale, de enkelte medier producerer

"Her har både lokale og nationale medier en fælles publicistisk mission om at styrke demokratideltagelsen via vores journalistik. Demokrati- og medieprojektet har både en publicistisk og en mediemæssig tilgang – og vi har målsætninger på begge områder," udtaler Jacob Kwon, nyhedschef hos TV 2 Nyhederne, i pressemeddelelsen.

Det journalistiske indhold til de unge målrettes mobile og sociale platforme. Samtidig har projektet som formål at lære mediehusene mere om, hvordan unge mediebrugere forholder sig til nyhedsjournalistik.

"Fyn er ideel til dette eksperiment, fordi alle medieaktører kender og har tillid til hinanden, og Fyns geografi med ti kommuner er en ideel ramme for et publicistisk-demokratisk medieprojekt. Ti procent af Danmarks unge bor i regionen, og Fyn har kendte politiske udfordringer med et centralt universitets- og vækstcenter i Odense og udkantsområder med helt andre problemer," siger direktør Esben Seerup, TV 2 Fyn, i meddelelsen.

Forsiden lige nu

Ny praktikantaftale er på plads

Dansk Journalistforbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening har indgået en ny praktikantaftale, der betyder et lønfald på næsten 19 pct. og mere læring til de studerende.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere