MediaWatch

Hver anden har ikke tillid til DR's brug af licensmidler

56 pct. af danskerne har ifølge meningsmåling ikke tillid til den måde, som DR forvalter licensmidler på. DR mener, mistilliden bunder i nylige sager.

Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

56 pct. af danskerne har "slet ikke" eller "i mindre grad" tillid til, at DR forvalter licenspengene hensigtsmæssigt i forhold til at lave public service. Det skriver Metroxpress på baggrund af en undersøgelse fra Yougov.

22 har "i nogen grad" tillid til DR's brug af licensmidlerne, mens i alt 17 pct. enten "i høj grad" eller "i meget høj grad" har tillid til licensforvaltningen.

Målingen kommer efter sager, hvor DR's økonomiske dispositioner har været i fokus. Det gælder blandt andet sagen om transporten af tidligere USA-korrespondent Johannes Langkildes hustrus hest over Atlanterhavet og sagen om nyhedsdirektørs Ulrik Haagerups flyrejser til og fra arbejde.

"Jeg synes måske ikke, det er så overraskende et resultat. Vi har haft en periode med omtale af forskellige typer sager, der taler lidt ind i noget med driften. Jeg kan godt forstå det, men det ændrer ikke på, at det ærgrer mig," siger Lasse Bastkjær Jensen, kommunikationschef hos DR, til Metroxpress.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere