MediaWatch

Jacob Mollerup: DR-sponsorater bør ophøre

Den tidligere seerredaktør mener, at sponsorstøtten til DR's programproduktion skal stoppe. Dansk Folkeparti vil kigge nærmere på sagen.

Jacob Mollerup, der var lytternes og seernes redaktør i DR fra 2005 til 2015, mener, at DR helt bør ophøre med at søge ekstra penge eksternt og få programmer sponsoreret af fonde og offentlige institutioner. Det skriver Politiken.

"Man kan med god ret spørge, om det virkelig er nødvendigt med sponsorer i DR. Og det er jo relativt små penge, der hvert år kommer ind via sponsorater. Er det al den usikkerhed og alle de spørgsmål værd, som det naturligt rejser? Det har jeg aldrig helt forstået," siger Jacob Mollerup til Politiken.

Morten Marinus, medieordfører hos Dansk Folkeparti, er enig med Jacob Mollerup. Partiet vil frem til næste medieforlig have undersøgt både DR's sponsorering og partnerskabsaftaler i forbindelse med programmer.

Ifølge DR’s egne opgørelser har koncernen siden 2010 årligt modtaget mellem 29 og 68 mio. kr. i støtte udefra. Til sammenligning henter DR årligt 3,5 mia. kr. ind via licensopkrævninger.

Producenter kritiserer DR's programproduktion

Værtsbyer betaler millionbeløb til DR

Producenter: Penge udefra giver bedre adgang til DR

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere