MediaWatch

Producenter kritiserer DR's programproduktion

DR bør holde sig fra at søge fonde om støtte til sine egne programmer, mener private selskaber, der producerer tv for DR. De peger på unfair konkurrence i kampen om pengene.

Producentforeningen
Foto: Producentforeningen

Producentforeningen og en række mindre producenter finder det urimeligt, at private producenter skal slås med DR om tilskud fra fonde og offentlige institutioner. Det skriver Politiken.

"Mine medlemmer synes, det er konkurrenceforvridning, at DR kan henvende sig til en fond eller en sponsor og spørge om støtte. At få et brev fra DR er jo nærmest det samme som at få udsendelsesgaranti. Det kan de private producenter ikke give," siger Klaus Hansen, direktør i Producentforeningen, til Politiken.

DR’s egen opgørelse viser, at af de 52 programmer, som DR har modtaget sponsorstøtte til i 2015 og 2016, er 13 produceret af private produktionsselskaber. Resten er lavet internt i DR.

DR henter også støtte til programproduktion fra almennyttige fonde, ministerier og kommuner for mellem 30 og 70 mio. kr. årligt. En mindre del af programmerne bliver lavet af eksterne producenter, som DR køber programmer hos.

Producenter: Penge udefra giver bedre adgang til DR

TV 2 siger gerne farvel til public service-pulje og filmstøttekrav

Branchefolk anbefaler finsk licensmodel

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere