MediaWatch

Producenter: Penge udefra giver bedre adgang til DR

Flere tv-producenter er af den opfattelse, at det er lettere at komme igennem til DR med et program, hvis man har støtte med udefra. DR afviser, at det er tilfældet.

Blandt de private tv-producenter er det en udbredt holdning, at det er lettere at lave et program til DR, hvis man har støtte med udefra. Det skriver Politiken.

En af de producenter er ImpactTV, som står bag DR3-programmet "Superrig i slummen". Ifølge direktør Thomas Heurlin var programmet aldrig blevet til noget, hvis ikke selskabet havde haft penge med fra Danida, da de solgte ideen til DR. På forhånd havde Danida finansieret hele programmet på forhånd, men siden hen skød DR penge i programmet, så fordelingen blev 80 pct. til Danida og 20 pct. til DR

"Men det er 100 pct. sikkert, at DR aldrig havde lavet programmet, hvis ikke vi havde haft pengene med fra Danida," siger Thomas Heurlin.

Det er ikke i strid med reglerne, at DR indgår sponsoraftaler om tv-programmer er, hvis pengene kommer fra almennyttige fonde eller fra offentlige institutioner og myndigheder som kommuner, ministerier og EU. Sponsoren må dog ikke have indflydelse på programmets indhold eller sendetidspunkt, fremgår det af DR’s etiske regler.

I 2016 fik DR støtte til 23 programmer, og de seneste tre år har DR's årlige indtægter til produktion, der dækker over støtte udefra, svinget mellem 29 mio. kr. og 68 mio. kr. DR opgør ikke, hvad det enkelte program har fået i støtte, men opgørelsen viser, at langt de fleste programmer med støtte udefra blev produceret af DR selv, skriver Politiken.

Konstitueret underdirektør i DR Medier Lars Høgsberg, siger til Politiken, at DR indgår partnerskaber for at få "indholdet bedre ud at leve til gavn både for seere og brugere og for de steder, vi samarbejder med". Han afviser producenternes påstand om, at det er lettere at komme igennem, hvis man har penge med udefra.

"DR vil vælge det bedste program. Og det er den pågældende redaktørs opgave. Jeg kan ikke genkende billedet af, at det er nemmere at komme igennem med programmer, fordi der er penge med. Langt, langt hovedparten af vores programmer er lavet udelukkende for licensmidler," siger Lars Høgsberg til Politiken.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere