MediaWatch

Kommentator: Beskyldning om brudt medieaftale er skudt forbi

Regeringen har krav på at lave undersøgelser som forberedelse til et salg af TV 2, siger politisk kommentator.

PR/TV 2/Henrik Ohsten
Foto: PR/TV 2/Henrik Ohsten

Kulturminister Mette Bock (LA) kan sove trygt på trods af fire partiers beskyldninger om, at hun begår forligsbrud ved at forberede et salg af TV 2. Det mener Hans Engell, der er politisk kommentator og tidligere formand for De Konservative.

"Jeg synes, det er flueknepperi for at sige det lige ud. Selvfølgelig har en regering krav på at gennemføre de her undersøgelser, uden at man kan beskyldes for forligsbrud," siger han.

Regeringen har ifølge Kulturministeriets hjemmeside påbegyndt arbejdet med at privatisere tv-kanalen. Ifølge Mette Bock indebærer det, at regeringen er i gang med at afklare diverse spørgsmål, så et salg i givet fald kan finde sted efter medieforligets udløb.

Socialdemokratiet, SF, Radikale og Enhedslisten ser regeringens tilløb til salget af TV 2 som et brud på det nuværende medieforlig, der gælder til og med 2018. Men der skal mere til, før man kan tale om et forligsbrud, understreger Hans Engell:

"Det ville være et forligsbrud, hvis regeringen lagde op til at gennemføre et salg i forligsperioden. Det ville kræve enighed i forligskredsen," siger han.

"Men at en regering bereder grunden til en senere politisk beslutning, kan jeg ikke se, skulle være et forligsbrud."

Den tidligere K-formand mener ikke, at beskyldningerne vil give Mette Bock problemer.

De fire partier har i et fælles brev bedt ministeren om en forklaring. De vil også have at vide, hvilke konkrete initiativer regeringen har sat i gang for at forberede salget.

Medieforliget blev indgået i 2014, da Marianne Jelved (R) var kulturminister. Alle Folketingets daværende partier var med i aftalen.

Sådan bliver det imidlertid ikke, når det næste medieforlig skal forhandles på plads, vurderer Hans Engell.

"Jeg tror, det næste medieforlig bliver meget smallere," siger kommentatoren.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere