MediaWatch

Rigsrevisionen lukker sag om DR's hestetransport

Formanden for statsrevisorerne kalder det dog en fejl, at DR betalte 70.000 kr. for at få transporteret en hest til USA.

Johannes Langkilde, USA-korrespondent for DR. Foto: Pressefoto, TV 2

Rigsrevisionen kommer ikke til at gå videre i sagen om DR's brug af licenspenge til at transportere en hest fra Danmark til USA, skriver DR Nyheder. Det har Rigsrevisionen i dag meddelt, efter DR i sidste uge sendte en redegørelse om sagen.

DR fik kritik fra Folketinget for at have brugt omkring 70.000 kr. på at fragte USA-korrespondent Johannes Langkildes kones hest fra Danmark til Washington D.C., da han og familien i 2013 skulle flytte til USA i forbindelse med tiltrædelsen. Hos statsrevisorerne mener formand Peder Larsen (SF) også, at DR's redegørelse er tilfredsstillende, og dermed lukkes sagen.

"Inden for rammen for sådan en udstationering er der ikke tale om noget forkert, men det er en fejl, at man betalte for den transport. Men når der ikke er andre eksempler, er der ingen grund til at bruge Rigsrevisionens kræfter på at få bekræftet det, som man nu allerede ved," siger Peder Larsen til DR Nyheder.

Statsrevisorerne er udpeget af de politiske partier til at holde øje med, hvordan de offentlige midler bruges. Rigsrevisionen er Folketingets revisorer. De udarbejder rapporter, som Statsrevisorerne tager stilling til.

DR brugte 70.000 på at fragte korrespondents hest til USA

DR erkender: Fejl at betale for hestetransport over Atlanten

Kommentator: Hestetransport kommer til at koste DR dyrt

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere