MediaWatch

DR ryster posen for korrespondenter

Stéphanie Surrugue bliver ny international korrespondent med base i Paris. Samtidig udnævner DR nye korrespondenter i USA, Sydamerika og Afrika.

Foto: Lars E. Andreasen

Efter at have dækket den amerikanske valgkamp tager Stéphanie Surrugue turen over Atlanten og bliver ny international korrespondent for DR med base i Paris. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Med udgangspunkt i Frankrigs hovedstad skal hun bl.a. følge det forestående præsidentvalg sammen med større begivenheder fra verdens brændpunkter.

"Stéphanie har en helt særlig evne til at håndtere og formidle store historier som f.eks. det amerikanske valg og terrorangreb i Paris på et fagligt meget højt niveau. Stéphanie brænder for at være til stede ved de store internationale begivenheder, og derfor er hun den helt rigtige i denne stilling," udtaler indholdschef i DR, Sandy French, i pressemeddelelsen.

Stéphanie Surrugues første arbejdsdag som international korrespondent bliver 1. marts.

Nye USA-korrespondenter

Mens hun tager turen tilbage til Europa, sender DR friske kræfter den anden vej. Nye korrespondenter i USA med base i Washington bliver Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz, der ligeledes danner par privat.

Steffen Kretz er i øjeblikket international korrespondent, mens Lillian Gjerulf Kretz er vært på DR1-programmet "Sundhedsmagasinet". De to flytter til USA til sommer.

I sidste uge meddelte DR, at en anden USA-korrespondent, Johannes Langkilde, til sommer vender tilbage til Danmark efter fire år i Guds eget land. Fra juli bliver han den ene af to gennemgående værter på den sene udgave af TV Avisen.

Fokus på Sydamerika og Afrika

Udover udskiftning i USA udnævner DR en ny korrespondent med fast base i Brasilien. Det bliver 41-årige Kristian Almblad. Han har de seneste tre år boet og dækket Brasilien for DR, men bliver fra årsskiftet korrespondent for hele kontinentet.

DR skruer ligeledes op for dækningen af det afrikanske kontinent med udnævnelse af Søren Bendixen som fast Afrika-korrespondent. Han får base i Danmark, men skal fremover dække kontinentet gennem hyppige rejser dertil.

Søren Bendixen har tidligere været nyhedsvært på DR2 og været Asien-korrespondent for DR.

USA-korrespondent vender hjem til værtsjob 

DR dropper anmelderrost satireserie 

Bock: Ingen grund til at støtte medier der kan klare sig uden 

Redaktionschef på TV 2 Business stopper 

Tv-panel vokser frem mod ny seermåling 

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs