MediaWatch

Flertal ønsker statsejet TV 2

Den nye regering vil sælge TV 2, men et flertal af danskerne ønsker at beholde tv-stationen på statens hænder, viser ny måling.

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Der er flertal blandt danskerne for at beholde TV 2 på statens hænder. 47 pct. mener ikke, at staten ikke bør sælge TV2, ca. 35 pct. synes, at staten bør sælge TV2, mens ca. 19 pct. ikke ønsker at svare. Det viser en måling som Greens Analyseinstitut har foretaget blandt 1031 danskere.

Dermed er hovedparten uenig med Venstre, Liberal Alliance og De Konservatives udmelding i regeringsgrundlaget, hvor regeringen fastslår, at den ønsker at privatisere TV 2 allerede i 2018. Det skriver Børsen. Det får dog ikke regeringspartierne til at ryste på hænderne.

"Når vi ønsker at privatisere TV2, så er det ikke noget, vi gør ud fra meningsmålingsresultater," siger politisk ordfører for De Konservative Mette Abildgaard til Børsen.

Hun påpeger samtidig, at det faktum, at 19 pct. ikke ønsker at tage stilling til et salg af TV 2, er udtryk for, at spørgsmål ikke fylder meget hos befolkningen.

DF: TV 2 skal blive i Odense ved et salg 

TV 2-afdeling afskediger fem ansatte 

Syv mister jobbet hos TV 2 Nyhederne

Kendt problem koster stillinger på TV 2 Nyhederne 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs