MediaWatch

Investeringer i nye serier presser branchen

Streamingtjenesternes øgede investeringer i nye serier sætter de ikke kun dem selv men også de traditionelle tv-selskaber under pres.

Flere analytikere og tv-chefer råber nu vagt i gevær over streamingtjenesternes massive investeringer i nye serier. Investeringerne sætter nemlig ikke kun tjenesterne, men også de traditionelle tv-selskaber under pres, skriver morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

"De fortsatte investeringer i big budget-indhold kan have en skadelig effekt på lang sigt, hvis ikke tjenesterne ser et afkast på investeringerne gennem en stigning i kundebasen, skriver analytiker ved det britiske analysehus Juniper Research Lauren Foye i en mail til Jyllands-Posten.

Hun påpeger, at presset fra streamingtjenesterne vil få tv-selskaberne til at investere mere i kvalitetsindhold særligt live-tv, hvor de adskiller sig fra stremingtejensterne.

Også i den danske branche oplever man presset, hvor konkurrencen ikke længere skal vindes ved amerikanske serier, men derimod ved at satse mere på sport og danskproduceret indhold, lyder det blandt andet fra adm. direktør  i Discovery Networks Danmar, Christian Kemp.

 Netflix i kovending: Lancerer offline-funktion 

 Dyr sport får tv-pakker til at stige

 Regeringen sat på standby i spørgsmål om Netflix-kvote 

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs