MediaWatch

DR får aftale i hus om mere dansk livesport på nettet

DR og TV 2 har indgået aftale om rettighederne til at vise dansk idræt de kommende år. For DR inkluderer det også retten til live-transmissioner på nettet.

DR's tv-rettigheder til dansk idræt tæller også cykelløbet Post Danmark Rundt | Foto: Mikkel Tariq Khan/Polfoto/Arkiv

Sportsglade seere kan de næste fem år følge med i danske idrætsturneringer og sportsbegivenheder på DR og TV 2.

Det er resultatet af en aftale, som tv-stationerne netop har indgået med Danmarks Idrætsforbund (DIF) om rettighederne til at vise højdepunkter og nyhedsdække begivenhederne i en bred vifte af idrætsgrene - fra håndbold, cykling og badminton til dart og cricket. Det skriver DR Kommunikation.

”Aftalen med DIF-idrætten passer perfekt ind i DR's stadigt øgede fokus på danske sportsfolk og på sportsbegivenheder i Danmark,” siger DR's sportschef Søren Vestergaard.

For DR's vedkommende giver aftalen også mulighed for at  transmittere udvalgte sportsgrene live på dr.dk.

”Med disse og en række andre rettigheder kan vi give befolkningen en grundig dækning af dansk sport på tv, radio og net. Med aftalen med DIF-idrætten om en lang række sportstransmissioner, produceret specielt til internettet, får vi samtidig en unik mulighed for virkelig at vise mangfoldigheden i dansk topsport på dr.dk og DR TV,” siger Søren Vestergaard.

DR har ifølge sportschefen øvet sig på sportstransmissioner på dr.dk. Som eksempel nævnes DM i motocross og judo, som DR dækkede.

Aftalen omfatter 60 specialforbund under Danmarks Idrætsforbund og løber fra 2017 til udgangen af 2021. Rettighederne til nyhedsindslag fra dansk fodbold indgår ikke i aftalen, da DBU sælger disse rettigheder separat.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til delvis genåbning, nye chefredaktører på TV 2 News og Jyllands-Posten, en kommende streamingtjeneste og planer om vækst blandt flere. Få overblik over ugens gang i Mediedanmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs