MediaWatch

Halvdelen siger ja til DR's udflytningsplan

DR Sporten har som sidste redaktion meldt tilbage på DR's udflytningsplan. Alt i alt har lige under halvdelen sagt ja til at flytte med til Aarhus og Aalborg, mens de, der har takket nej, opsiges.

Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Medarbejderne på DR Sporten har i dag som sidste redaktion meldt tilbage, om de ønsker at flytte med fra København til Jylland. Dermed er DR's udflytningsplan nu i mål.

Alt i alt har 51 medarbejdere skullet tage stilling til, om de vil flytte med til Jylland. Dertil kommer syv medarbejdere, som enten har forladt DR eller fundet nyt job internt i DR. 28 af de i alt 58 medarbejdere, svarende til 48 pct., har takket ja til at flytte med fra København, skriver DR i en pressemeddelelse.

"Jeg har stor forståelse for, at det har været et meget vanskeligt valg for den enkelte medarbejder. Mange har familier, netværk og årelang tilknytning til hovedstadsområdet, så uanset hvordan man vender og drejer det, så er det en stor beslutning. Og derfor er vi også rigtig glade for, at mange har kunnet se mulighederne i de nye redaktionsmiljøer i Aarhus og Aalborg og har haft lyst til og mulighed for at flytte med," udtaler Caroline Reiler, direktør for rådgivning, strategi og kommunikation i DR, i pressemeddelelsen.

23 har takket nej til at flytte med, og de vil blive præsenteret for en fyreseddel.

I alt 165 årsværk skal flyttes fra København til Jylland. Ud over de 28, som flytter med, flyttes blandt andet en række praktikantstillinger og tidsbegrænsede ansættelser, ligesom ledige stillingsnumre fra København slås op i Jylland.

Udflytningen vil få effekt fra årsskiftet for programmerne "Madmagasinet" og "Kontant", som skal produceres i Aarhus. I løbet af 2017 vil blandt andet et nyt center for innovativ formidling af videnskab og undervisning starte op i Aalborg, mens sporten og vejret som de sidste redaktioner flytter ud i februar 2018.

Forsiden lige nu

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Viaplay-chef forventer at overgå streamingmarkedet

Efter at have fremlagt tal, der viser, at Viaplay er vokset med 21 pct. i 2017, forventer Flemming Fjeldgaard, chef for Viaplay Danmark, at streamingtjenesten kan vokse mere end streamingmarkedet generelt. Det skal ske gennem investeringer i både produkt og indhold, fortæller han i et interview med MediaWatch.

Filmbranchen om S-forslag: Der skal mere til

Socialdemokratiet vil pålægge internationale streamingtjenester som Netflix, at de skal lægge mindst fem pct. af deres omsætning i produktion af dansk indhold. Det er ikke godt nok, lyder det fra film- og tv-branchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere