MediaWatch

Medie: Trump pønser på at starte egen tv-kanal

Præsidentkandidaten Donald Trump har taget de første skridt mod at grundlægge sin egen tv-kanal efter valget.

Foto: Seth Perlman/AP/Polfoto

Undervejs i hele sin kampagne for at blive USA’s næste præsident har Donald Trump harceleret mod mediernes dækning af ham. I fremtiden behøver han muligvis ikke bekymre sig om, hvordan andre medier fremstiller ham, for Donald Trump overvejer at starte sin egen tv-kanal. Det skriver Financial Times.

Den republikanske præsidentkandidat vil kapitalisere på sin gennemslagskraft i den amerikanske befolkning til at grundlægge sin egen tv-kanal, når den igangværende kampagne slutter til november,lyder ræsonnementet i finansmediet.

Ifølge Financial Times har Trumps svigersøn Jared Kushner ført samtaler med Aryeh Bourkoff fra investeringsbanken LionTree, der tidligere har spillet en central rolle i forbindelse med milliardhandler inden for mediebranchen.

Officielt har Donald Trump afvist, at han skulle være interesseret i at få sin egen tv-kanal. Flere af hans nærmeste rådgivere i kampen for at efterfølge Barack Obama i Det Hvide Hus har tætte forbindelser til medieverdenen. Det gælder tidligere chef for Fox News, Roger Ailes, og lederen af Trumps kampagne Stephen Bannon, der er formand for mediet Breitbart News.

NYT udfordrer Trump til retssag 

Flov tv-vært sendes hjem efter sexsnak med Trump 

Facebook får afgørende rolle i præsidentvalg 

Over 80 millioner seere fulgte Trump og Clinton 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs