MediaWatch

DR Nyheder afskediger fire

Lukningen af DR2 Morgen koster fire medarbejdere i jobbet.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen/

Fire medarbejdere på DR2 Morgen er til formiddag blevet fyret, skriver fagbladet Journalisten

Afskedigelserne sker i forlængelse af, at DR Nyheder har besluttet at lukke nyhedsprogrammet fra årsskiftet.

Lukningen blev varslet for to uger siden, og ledelsen har siden da forhandlet med tillidsfolk om de ni årsværk, som DR Nyehder nedlægger i forbindelse med lukningen af programmet. Forhandlingerne har begrænset antallet af fyringer til fire.

"Vi er glade for, at det er lykkedes at bringe antallet af fyringer ned. Der har været nogle frivillige fratrædelser, og nogle har fundet nyt job, og så er der nogle, som vi har fundet løsninger for internt," siger nyhedsdirektør Ulrik Haagerup til Journalisten.

Fællestillidsmand i DR, Henrik Friis Vilmar, siger til fagbladet, at han kun kan være glad for, at antallet af afskedigelser er blevet nedbragt, men gerne havde set ledelsen lægge sig endnu mere i selen for helt at undgå fyringer.

Nyt nyhedsberedskab

Lukningen af DR2 Morgen sker samtidig med, at DR Nyheder ændrer breaking news-strategi. Hidtil har DR2 haft rollen som breaking-kanal, men den strategi bliver lagt i graven fra nytår, hvor snoren kappes til flow-tv som omdrejningspunktet for live-dækningen af de store nyheder, når de bryder løs.

I stedet skal breaking news fremover skal dækkes af et nyhedsberedskab, der især ikke mindst får digitalt fokus.

"Den strategi, som vi lige har udmeldt, handler om at udkomme mere digitalt. Vi kommer til at lave noget, som er tænkt digitalt først, og som også kan komme på flow-tv, ikke som i dag, hvor vi laver noget til traditionelt flow-tv, der så kan komme på digitalt," sagde Ulrik Haagerup i den forbindelse til MediaWatch.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs