Kinesisk forretningsmand erobrer Hollywood

Kinesisk rigmand er i gang med et større opkøbstogt i Hollywood.
Foto: Reed Saxon/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Reed Saxon/AP/Polfoto/Arkiv
/ritzau/FINANS

Siden september 2012 har den kinesiske forretningsmand Wang Jianlin købt sig mere plads på de store lærreder i den amerikanske filmindustri. Jianlin, der har købt AMC Entertainment for 2,6 mia. dollar, har fået smag for Hollywood og overvejer derfor at købe Carmike Cinemas og 49 pct. af Viacom.

Det skriver the Wall Street Journal.

Hvis AMC's aktionærer godkender købet af Carmike Cinemas, der har en værdi på 1,1 mia. dollar, vil selskabet blive den største biografkæde i verden.

"Meget få udenlandske selskaber har haft succes med at knække koden til Hollywood," siger Peter Schloss, adm. direktør i Castlehills Partners, til the Wall Street Journal.

For nylig købte det kinesiske filmselskab Dalian Wanda Group, hvor Jianlin er bestyrelsesformand, Legendary Entertainment, der står bag Jurassic World, for 3,5 mia. dollar. I Kina er Wanda ved at bygge et filmstudie, der forventes at danne rammerne for verdens største filmproduktioner i fremtiden.

Ud over Hollywood har Jianlin ligeledes udvist stor interesse for den europæiske filmindustri, da han tirsdag meddelte at have købt Odeon & UCI Cinema Group, der er Europas største biografoperatør.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også