MediaWatch

Lasse Jensen: TV 2 flyver under radaren

Der er nok at diskutere om TV 2's position i medielandskabet, men stationen flyver under radaren, mener mediekommentator.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

Der er masser af grunde til at diskutere TV 2's rolle i det danske mediebillede, men det sker bare ikke. Nogenlunde sådan lyder det fra Lasse Jensen, mediekommentator og tidligere vært på P1's "Mennesker og medier", i dag i en leder i Information.

Baggrunden for lederen er kommentarer fra TV 2's programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen. Tidligere på ugen leverede hun et bidrag i MediaWatchs sommerserie, hvor mediepersoner svarer på syv spørgsmål. Her gav hun udtryk for, at hun "undrer (sig) over, at TV 2's mange tilbud fylder så lidt i public service-debatten."

Lasse Jensen påpeger blandt andet, at TV 2-regionerne er licensfinansieret, ligesom en meget stor del af midlerne i public service-puljen går til TV 2. Han mener, at det faktum, at TV 2 ikke modtager licens, er den væsentligste forklaring på, at TV 2 flyver under radaren i public service-debatten.

"Stort set hele den samlede danske medieoffentlighed ser DR som et statsorgan, der oven i købet er finansieret med en asocialt fordelt tvangslicens. Der er mange gode grunde til at være kritisk over for den offentligt ejede institution DR, men der hersker tydeligvis konsensus om, at vi slet ikke skal beskæftige os kritisk med det statsejede TV 2," skriver Lasse Jensen i Informaion og mener, at "der ellers er nok at diskutere."

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs