MediaWatch

Sanger sagsøger medie efter ransagning

Efter sin frifindelse i en sag om misbrug af mindreårig sagsøger en britisk sanger nu BBC.

Foto: Thorkild Amdi/Polfoto/Arkiv

Den 75-årige Sir Cliff Richard vil sagsøge BBC og det britiske politi, fordi en ransagning i hans hjem blev transmitteret på TV.

For en måned siden besluttede den britiske anklagemyndighed, at der ikke var beviser nok til at rejse sigtelse mod sangeren. Han blev beskyldt for at være involveret i et overgreb for over 20 år siden mod en dengang 16-årig dreng.

Tilbage i august 2014 blev sangerens hjem ransaget i forbindelse med sagen, mens han var på ferie.

Ransagningen blev filmet af tv-stationen BBC, der havde fået et varsel. Det førte til kritik, hvor parlamentarikere beskrev samarbejdet mellem politiet og BBC som "udueligt" og skyld i "uoprettelig skade" for sangerens omdømme.

Cliff Richard selv siger også i en udtagelse, at hans liv og ry har lidt skade efter sagen mod ham.

"Mit liv blev vendt op og ned og mit ry, over hele verden, har lidt uhelbredelig skade. Jeg ønsker ikke, at det samme sker for andre, om de er offentlige personer eller ej," siger han.

I udtalelsen kommer han også ind på ransagningen, der blev filmet, og hvor han blev nævnt med navn, selv om han ikke var sigtet i sagen.

"Jeg mener, at privatlivet bør respekteres, og at politiets retningslinjer er her for at blive efterfulgt."

"Det betyder, at med undtagelse af exceptionelle tilfælde skal folk aldrig nævnes med navn, inden de er sigtet. Som alle har accepteret, var der ikke sådanne "særlige omstændigheder" i min sag," siger han.

Tilbage i 2014 blev BBC tippet om ransagningen i Cliff Richards hjem og filmede fra en helikopter, da politiet trængte ind i sangerens hjem.

BBC har senere undskyldt over for sangeren, men har også stået ved deres beslutning om at rapportere om ransagningen.

Politiet i South Yorkshire har også undskyldt til sangeren.

/ritzau/AFP

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs