MediaWatch

Discovery videresælger OL-rettigheder i Schweiz

Den schweizisk public service-broadcaster SRG har indgået aftale med Discovery om at vise OL I 2018 og 2020.

Foto: Felipe Dana/AP/Polfoto/Arkiv

Discovery Networks fortsætter med at sublicensere rettighederne til De Olympiske Lege, som den amerikanske mediekoncern sidste sommer købte rettighederne til frem til 2024.

Denne gang er det den schweiziske public service-broadcaster SRG, som har indgået en aftale med Discovery om tv- og radio-rettighederne for det kommende vinter-OL i PyeongChang i 2018 og sommer-OL i Tokyo 2020.

Det skriver Discovery Networks i en pressemeddelelse.

Mediekoncernen betalte 1,45 mia. dollar – svarende til 9,5 mia. kr. – for OL-rettighederne til og med 2024. Discovery har fra begyndelsen slået fast, at koncernen er parat til at dele rettighederne med europæiske broadcastere.

Det har indtil videre resulteret i aftaler med nationale tv-kanaler i Østrig, Kroatien, Tjekkiet, Finland, Ungarn, Irland, Holland og Storbritannien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs